Hülye nevű villamossal is támad a BKV

  • narancs.hu
  • 2017. május 6.

Lokál

Sokáig éljen a nosztalgia!

Szeptemberig a BKV sínen, úttesten és vízen is muzeális járműveket állít forgalomba. A még 1895-ben épült Hófehérke kishajó SH jelzéssel a Jászai Mari térről indul, a Szabadság hídnál visszafordul, kiköt a Petőfi téren, a Batthyány téren, a Margitszigeten, majd visszatér a Jászai Mari térre.

A 2-es villamos vonalán közlekedő öreg villamost Duna villamosnak nevezték el, s DH jelzéssel jár, újdonságként pedig forgalomba állítanak egy ötvenéves Ikarus csuklós buszt is, ami BH jelzéssel a Deák térről indul és körforgalomban közlekedik „Budapest legszebb részeinek” érintésével.

false

 

Fotó: bkk.hu

Budán is indítanak egy villamost, úgy hívják: Termál villamos, de nem a kabinos kéri a jegyeket. A TH jelzésű járat a Gellért, a Rudas és a Lukács fürdő érintésével közlekedik körforgalomban, bár az nem tűnik valami biztatónak, hogy végállomása a Szent János Kórház. Az viszont jó hír, hogy a nosztalgiajegy felmutatásával 10% kedvezménnyel lehet igénybe venni a Lukács vagy a Gellért fürdő szolgáltatásait.

A járatok menetrendjéről, díjszabásáról (BKV-bérlet nem érvényes, viszont létezik Nosztalgia bérlet!) itt olvashatnak bővebben.

Figyelmébe ajánljuk