Idén nyáron egy hidegrekord is megdőlt

  • narancs.hu
  • 2024. július 29.

Lokál

Mik vannak?!

2024 nyarának eddigi leghidegebb reggelére ébredt hétfőn a Bükk-fennsík, amelynek Mohos-töbör nevű részén hajnalban -3,7 °C-ot mértek. A meteorológiai jelenséget még különösebbé teszi, hogy vasárnap délután még itt is 30,1 °C-os kánikula volt, innen zuhant a hőmérséklet fagypont alá – írja a Telex.

Miskolci Egyetem Földrajz-Geoinformatika Intézet magyarázata szerint vasárnap országos maximumokat mértek, a Bükk-fennsíkon is hőségnapot regisztráltak. A délután viszont egy gyors mozgású hidegfront haladt át az országon, és egy lassú hőmérséklet-csökkenés indult meg a fennsík térségében is, ahol a naplemente és a front elhaladása után „kedvező kisugárzási körülmények jöttek létre”: elállt a szél, kitisztult az ég és a fennsík töbreiben megkezdődött a hőmérséklet zuhanása.

A hőmérséklet csökkenése 05:30-kor érte el mélypontját, és ekkor -3,7 °C-kal megszületett az idei nyár hidegrekordja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk