Idén utoljára a hosszú hétvégén lesz autómentes a pesti alsó rakpart

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 19.

Lokál

Három napig még bejárható lesz az Erzsébet híd és a Margit híd közötti szakasz.

A hosszú hétvégén még nyitva lesz a pesti alsó rakpart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Szombaton, vasárnap és hétfőn is bejárható lesz a rakpart az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtótól a Margit hídig.

A BKK kiemelte, változatos programokkal várják a látogatókat: a Jane Haining rakparton pihenőpark és ideiglenes köztér lesz, a 2-es villamos vágányai alatt pedig nyitva lesz a közösségi viadukt, de lesz kézműves foglalkozások közösségi színház, koncertek, gyermekprogramok, hétfőn pedig gyertyafényes vacsora búcsúztatja az idei rakpartnyitást.

A BKK figyelmeztetett, az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érhető el a megnyitott rakpart.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.