Itt az újabb élelmiszeripari botrány

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. július 9.

Lokál

Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a Nébih.

Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lakossági bejelentés alapján végzett vizsgálatot követően; a San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, egyliteres PET-palackos kiszerelésű ásványvíz kénhidrogénre emlékeztető szaga miatt volt szükség erre – közölte a Nébih az MTI-vel hétfőn.

A hatóság kötelezte az ásványvíz magyarországi forgalmazóját, a VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű italokat.
A tájékoztatás szerint a fogyasztói észrevételt a Nébih laboratóriumi vizsgálatai is alátámasztották.
A hivatal szakemberei a helyszíni szemlén azt is megállapították, hogy a fenti azonosítókkal rendelkező termék kizárólag olasz nyelvű jelölőcímkével rendelkezik. A magyar nyelvű jelöléssel el nem látott élelmiszerek nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, és a vásárlók egyértelmű, közérthető tájékoztatásának hiányában nem hozhatók biztonsággal forgalomba Magyarországon.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

Néhány nappal ezelőtt számos fagyasztott zöldséget vettek le az üzletek polcairól, miután kiderült, hogy egy bajai gyárban készült termékek összefüggésbe hozhatók a 9 halálos áldozatot és többtucat megbetegedést okozó fertőzéssel.

Egyre dagad a botrány a mérgező bajai fagyasztott zöldség körül

Az üzletláncok sorra veszik le a polcokról a termékeket, a Nébih közleményt adott ki, hogyan kerülhető el a baj.

Neked ajánljuk