Két hétre felfüggeszti a budapesti zsinagógák személyes látogatását a Mazsihisz

  • narancs.hu
  • 2020. július 27.

Lokál

Egy napközis tábor résztvevői közül az egyik gyerek hozzátartozója fertőződött meg.

Hétfőtől augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógák személyes látogatását a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz): az imákat és a tervezett rendezvényeket csak online lehet megtartani – idézi a hvg.hu a szervezet honlapja alapján.

Mint írják, vasárnap kaptak tájékoztatást arról, hogy a budapesti Bálint-házban tartott napközis tábor résztvevői közül az egyik gyerek hozzátartozója koronavírus-fertőzött, ezért döntöttek a látogatási tilalomról.

Azt kérik, hogy akik személyesen vagy közvetlen családtag révén az elmúlt két hétben érintkezésbe kerültek a Chábád Lubavicsi közösséggel, azok a tizennégy napos lappangási időszak végéig ne látogassák a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) intézményeit. A budapesti Szeretetkórházban és idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el.

Az Egységes Magyar Izraelita Hitközség vasárnap közölte, hogy koronavírus-fertőzés gyanúja miatt bezárják a Óbudai Zsinagógát. A közlemény szerint Köves Slomó főrabbinál is vírusfertőzés tünetei jelentkeztek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elmúlt héten öt közösségi tag, köztük Köves Slomó rabbi is beteg lett könnyű lefolyású vírusos tünetekkel az Óbudai Zsinagóga közösségéből, ezért egyelőre ők is szüneteltetik az istentiszteletet.

Figyelmébe ajánljuk