Két jó hír a kötöttpályás helyváltoztatás híveinek

  • narancs.hu
  • 2018. május 23.

Lokál

Bringával föld alá, vonattal Balatonra.

Júniustól kerékpárral is fel lehet szállni a 4-es metróra, a kocsi végében lesz egy külön erre kijelölt rész, erősítette meg az Index információit a BKV.

Figyelem, kizárólag a 4-es metróról van szó, hiszen csak ezen a vonalon vannak akadálymentesített liftek, a mozgólépcsőn pedig továbbra is tilos a kerékpárszállítás, biztonsági okokból.

Első körben hétvégén tesztelik a szolgáltatást. A bringának külön jegyet kell venni, ahogy azt néhány busz- év villamosjáraton, valamint a HÉV-jaratokon már megszokhattuk.

A másik jó hír a kötött pályák a világából a balatoni vonatközlekedést érinti.

Nyáron a déli parti expressz járatok kijelölt kocsijaiban helyjegy nélkül lehet utazni a települések között, és sűrítik a hétvégi éjszakai Bagolyvonatokat.

Az északi parton több Katica sebesvonat közlekedhet a Déli pálayudvar és Balatonfüred között, hétvégenként pedig további mentesítő gyorsvaonatok indulnak. A Kék Hullám sebesvonatok is járnak a nyáron, ezek Budapest és Balatonfüred között csak Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg.

Hozzátartozik ehhez, hogy a hír a Magyar Idők értesülése, amit a MÁV sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánt.

false

 

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.