Kizárólagos lakossági parkolózónákat alakítanak ki a VIII. kerületben

  • narancs.hu
  • 2023. június 20.

Lokál

A Palotanegyedben 332 esti kizárólagos lakossági hely jön létre.

Kizárólagos lakossági parkolózónák bevezetéséről döntött a Józsefvárosi Önkormányzat. Az új parkolási rend először a Palotanegyedben lép életbe.

Az új rendszerben a parkolás lehetősége az adott lakótömb körül található várakozó helyek maximum 30 százalékán este 6 órától reggel 7 óráig csak a lakossági várakozási engedéllyel rendelkezők számára biztosított. A Palotanegyedben 1180 lakossági engedéllyel használható parkolóhelyből 332 esti kizárólagos lakossági hely jön létre. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a kivitelezések a június 19-i héten indulhatnak.

A területi eloszlás következtében a Baross, Trefort, Márkus Emília, Múzeum, Ötpacsirta, Reviczky, Scheiber Sándor, Kis Salétrom utcákban nem jön létre kizárólagos lakossági parkoló zóna. Mindezzel egyidőben 5 új koncentrált rakodó– parkolóhelyen kialakított, kizárólag rakodási tevékenységre szolgáló terület – kijelölése és a kapcsolódó forgalomtechnikai eljárás is megkezdődik a Palotanegyedben.

Mindemellett a Molnár Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános iskola előtt a Somogyi Béla utcában pedig úgynevezett „Puszi és Pá” parkolóhelyeket is kijelöl az önkormányzat, amelyek az iskolába a gyermeket gépjárművel szállító szülők megállását hivatottak segíteni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk