Kórházi fertőzés miatt maradnak el műtétek az Idegtudományi Intézetben

  • narancs.hu
  • 2020. január 13.

Lokál

Jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat. Arról, hogy pontosan milyen fertőzésről van szó, később ígértek tájékoztatást.

Facebookon tett közzé tájékoztatást az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet arról, hogy az intézményben múlt hét végén fertőzést észleltek, ezért felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat rendeltek el a Neurológiai Osztály egyik emeletén.

Országos Klinikai Idegtudományi Intézet - OKITI

Áldott, Békés Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván az Országos Klinikai... Idegtudományi Intézet menedzsmentje! Intézetünk menedzsmentje: Dr. med. habil Szikora István, Dr. Óváry Csaba PhD., MSc., Prof. Dr. Banczerowski Péter, Dr. Nagy László, Gubó Tünde, Csizmár Erika, Prof.

A posztból az is kiderül, jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat. Mint írják, ennek eredménye alapján oldják fel a következő napokban osztályok zárlatát. Arról, hogy pontosan milyen fertőzésről van szó, és mikorra tolják a műtéteket, később ígértek tájékoztatást.

A kórházi fertőzésekről nemrég írtunk átfogó cikket a lap print kiadásában:

Kórházi fertőzések: egyértelműen romló tendencia

Legkevesebb 541-en haltak meg kórházi fertőzés következtében 2018-ban. Az adatok bár nyilvánosak, nehezen értelmezhetők; az okok sokrétűek, a megoldási javaslatok egyszerűek, csak szándék kellene a megvalósításukhoz. „Október elején egy reggel megszédültem, elájultam és beütöttem a fejem, a gyerekeim ezért mentőt hívtak.

Figyelmébe ajánljuk