Három épület lángol Óbudán

  • narancs.hu
  • 2020. január 12.

Lokál

A helyiek robbanást hallottak.

Három épület lángol Óbudán, a tűzoltóság nagy létszámban vonult ki, már megkezdték a tűz oltását – erősítette meg az Index olvasói észrevételeire alapozott értesülését a Katasztrófavédelem.

A helyszínen leszakadt egy nagyfeszültségű felsővezeték, ami megnehezíti és veszélyessé teszi az oltást, hiszen a vezetéket még nem áramtalanították, ami a rengeteg vízzel járó oltás során komoly kockázatot jelent. Az Index olvasói azt mondták a portálnak, hogy robbanás hallatszott, egy időre az áram is elment.

Frissítés: Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Kolozsi Péter azt mondta, hogy a vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanítani kell, ami jelentősen nehezíti a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók munkáját. A legfontosabb feladat a tűz körülhatárolása – jegyezte meg a helyettes szóvivő. A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak – közölte Kolozsi Péter. (MTI)

Figyelmébe ajánljuk