Koronavírus-gyanúval került karanténba a Pesti Úti Idősek Otthonának orvosa

  • narancs.hu
  • 2020. április 13.

Lokál

Az orvos teszteredménye még nem ismert

Koronavírus-gyanú miatt otthoni karanténba kényszerült a Pesti Úti Idősek Otthonának orvosa – írja a 24.hu a X. kerületi tisztifőorvos levelére hivatkozva.

A levélben az is olvasható, hogy "a Bajcsy Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet által nyújtott önkéntes orvosi ellátás (1 fő rezidens és 1 orvostanhallgató) nem elegendő az intézmény orvosának otthoni járványügyi zárlata alatti időszakában, mivel az önkéntesek nem rendelkeznek szakorvosi végzettséggel, és kizárólag szakorvos felügyelet mellett végezhetnék csak tevékenységüket – azaz e szerint az április 26-áig karanténba utalt háziorvos helyére egy másik orvost kellett találni, hogy megoldható maradjon az orvosi ellátás az otthonban.

A koronavírus-gyanúval vasárnap dél körül hazaküldött háziorvos helyére a lap szerint a fenntartó és az intézményvezető már talált helyettesítést, aki hétfő délelőtt beállt dolgozni.

A Pesti Úti Idősek Otthonban csaknem 200 koronavírusos beteget diagnosztizáltak, heten elhunytak. Döntő többségében a bent lakó idős emberek kapták el a betegséget, de néhány dolgozó is megfertőzödőtt. Az otthoni karanténba vonuló orvos teszteredménye még nem ismert.

Még nincs vége, a kormányhivatal folytatja a vizsgálatot a Pesti Úti Idősek Otthonában

Az ellenőrzés és a vizsgálat eredményét az országos tisztifőorvos értékeli. Miután Karácsony Gergely nyilvánosságra hozta a járványügyi ellenőrök szombati vizsgálatának jegyzőkönyvét, amely szerint nem találtak jogsértést a Pesti úti idősotthonban, a kormányhivatal tovább matat az intézményben. Ugyanakkor Budapest Főváros Kormányhivatala közölte, hogy korai az öröm, az eljárás még nem zárult le.

Figyelmébe ajánljuk