Még nincs vége, a kormányhivatal folytatja a vizsgálatot a Pesti Úti Idősek Otthonában

  • narancs.hu
  • 2020. április 12.

Villámnarancs

Az ellenőrzés és a vizsgálat eredményét az országos tisztifőorvos értékeli.

Miután Karácsony Gergely nyilvánosságra hozta a járványügyi ellenőrök szombati vizsgálatának jegyzőkönyvét, amely szerint nem találtak jogsértést a Pesti úti idősotthonban, a kormányhivatal tovább matat az intézményben.

Minden szabályos volt a Pesti Úti Idősek Otthonában a járványügyi szakemberek szerint

Ugyanakkor Budapest Főváros Kormányhivatala közölte, hogy korai az öröm, az eljárás még nem zárult le.

Mint ismert, az országos tisztifőorvos utasítására Budapest Főváros Kormányhivatala ellenőrzést tartott a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti Idős Otthonban.
"A járványügyi szakemberek az idősek egészségbiztonsága érdekében ellenőrzik, hogy a fenntartó végrehajtja-e azokat az intézkedéseket, amelyekre az országos tisztifőorvos kötelezte.

Ugyanakkor a kormányhivatal szakemberei vizsgálják a korábbi időszakot is arra vonatkozóan, hogy az intézmény a járvány megjelenését követően betartott-e minden kötelező járványügyi előírást az idős ellátottak védelmében. Mindent megtettek-e a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében, volt-e folyamatos orvosi ellátás és személyzet, betartotta-e az elkülönítésre vonatkozó szabályokat, illetve volt-e megfelelő tájékoztatás és védőfelszerelés a fővárosi idősotthonban.

Az ellenőrzés és a vizsgálat eredményét az országos tisztifőorvos értékeli" – derült ki a Budapest Főváros Kormányhivatala húsvétvasárnapi közleményéből.

false

 

Fotó: MTI

Az intézményben a vasárnapi adatok szerint összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak, nyolcan meghaltak.

Mára már az ország több (különböző fenntartású) idősotthonában is találtak koronavírussal fertőzött betegeket.

Figyelmébe ajánljuk