Karácsony Gergely szerint nincsen járatritkítás

  • narancs.hu
  • 2024. január 20.

Lokál

Hiszen a BKK „kapacitást szeretne bővíteni ott, ahol szűkös, és levenni, ahol többlet van”.

Miután hétfői és pénteki járatritkításokat jelentett be a BKK, a vezérigazgató, Walter Katalin pedig elismerte, rosszul kommunikálták az intézkedést, Karácsony Gergely is beszélt a kérdésről az ATV-ben. Az Egyenes beszéd című műsorban azonban máshogy fogalmazott, mint mások, és Vitézy Dávidot bírálta: „Úgy látszik, hogy kampány van, járatritkítás pedig nincs – mondta. – Budapesten nincsen járatritkítás. Az történik, hogy a BKK mért, szenzoros adatok alapján kapacitást szeretne bővíteni ott, ahol szűkös, és levenni, ahol többlet van. Szomorúan azt kell mondjam, hogy egy jó közlekedési szakembert vesztett Budapest és kapott helyette egy középszerű politikust.”

Karácsony kétségbevonta azt, hogy Vitézy kritikája szakmai alapon nyugodna, és inkább politikainak nevezte a véleményét. „A menetrendről, kapacitáskiosztásról lehet vitatkozni” – tette hozzá.

Korábbi bejegyzésében Vitézy hosszan sorolta a menetrend-átalakítás hátrányait, azok visszavonására szólított fel, és azt írta: „A közösségi közlekedés színvonalának leépítése ugyanis ellentétes minden várospolitikai és fenntarthatósági céllal.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk