Leállították a vasúti közlekedést Ausztria és Magyarország között

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 15.

Lokál

A MÁV-Volán-csoport tájékoztatása szerint a hazai közlekedésben is fennakadásokra kell számítani.

Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint vasárnap 18 órától várhatóan hétfő éjfélig az ÖBB leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is, a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség – közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint valamennyi Railjet, bécsi EuroCity, a Kálmán Imre EuroNight és az EuRegio vonat csak Hegyeshalomig közlekedik, illetve onnan is indul.

Az utazást érintő intézkedésekről bővebb tájékoztatás az ÖBB honlapján, illetve a Mávinform felületein olvasható. Az osztrák vasúttársaság már korábban közölte, hogy az előrejelzett heves esőzések miatt több vasútvonalon is szünetelhet a vonatforgalom Ausztriában, és azt javasolta, ne utazzanak vonattal Ausztriába, illetve Ausztriából és Ausztrián keresztül.

Vasárnap a MÁV-Volán-csoport is jelezte, hogy készülnek a rendkívüli árvízhelyzetre. Közleményükben arra kérik az utasokat az árvizek és a viharok által érintett területeken, hogy a következő napokban kövessék figyelemmel a közlekedési szolgáltatók hivatalos tájékoztatását a MÁV honlapján, a Mávinform Facebook-oldalán, valamint a MÁV applikációban és a Volánbusz weboldalán. A vasúti és a közúti menetrendszerinti közlekedést nemcsak az áradó folyók, hanem a csapadékos időjárás is befolyásolja:

az erős szél okozta fakidőlések, felsővezeték-sérülések miatt fennakadásokra kell számítani.

A vasúttársaság szakemberei folyamatosan egyeztetnek az árvízi védekezésben résztvevő szervezetekkel, hatóságokkal. A vasúti fennakadások esetén pótlóbuszok állnak készenlétben. Vasárnap délutántól a Komárom–Esztergom vonalon az S74-es vonatok helyett már pótlóbuszok közlekednek, mivel a vasútvonal egy szakaszon a parton halad, a vízügyi védmű részét képezi.

A Szentendrei-szigetre (Szigetmonostorra) vezető kompok és révek kedden leállnak, ezeket a Volánbusz a tahi hídon át pótolja busszal, azaz a 894-es Tahitótfalu – Pócsmegyer – Tahitótfalu vonal járatai helyett 896-os jelzéssel, Tahitótfalu – Pócsmegyer – Szigetmonostor – Pócsmegyer – Tahitótfalu útvonalon közlekednek a buszok, az üzemidőt a rév menetrendjének megfelelően kibővítve. A Duna esztergomi tetőzése a 111-es, 10-es és 11-es út forgalmának korlátozásával járhat, érintheti az erre közlekedő buszjáratokat. Győrben a helyi járatok a rakpart lezárása miatt már terelőúton járnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk