Árvíz Bécsben

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 15.

Külpol

Több mint ezerszer riasztották a tűzoltókat.

Elérte az áradás az osztrák fővárost: vasárnap reggel 2,26 méter magasan állt a Bécs-folyó szintje a Kennedy-hídnál – írja Vorarlberg Online. Kora reggelre már házakat öntött el a víz, bizonyos helyeken csak csónakkal lehet közlekedni. Gerald Schimp, a tűzoltóság vezetője nem számít arra, hogy a folyó hamarosan visszahúzódna. A Penzing, a Landstrasse és a Donaustadt negyedekben megszakadt az áramszolgáltatás is, és valószínűleg hamarosan le kell állítani a metróközlekedést.

Az elmúlt órákban több mint 1100 alkalommal riasztották a tűzoltókat Bécs területén: részben a csapadék, másrészt a vihar miatt. A tűzoltóknak kidőlt fákat kellett eltávolítani a vihar után. A város déli részén fekvő Singbachban még nem okoz gondot a vízállás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk