Lényegében kiszáradt Toszkána egyik legnagyobb folyója, a Serchio

  • narancs.hu
  • 2022. július 11.

Lokál

Az elmúlt napokban az olasz kormány öt tartományt nyilvánított katasztrófa sújtotta területnek az aszály miatt.

Történelmi aszály sújtja Európát, bár a vízhiány Magyarországon is több természetes vizet és a vízellátást is érinti, a helyzet Dél-Európában még ennél is súlyosabb. Az elmúlt napokban az olasz kormány öt tartományt nyilvánított katasztrófa sújtotta területnek az aszály miatt, szükségállapotot hirdettek, a vízválság leküzdésére pedig készenlétbe helyeztek 36 millió eurót.

A helyzet Olaszországban mind a lakossági vízellátásban, mind a mezőgazdaságban súlyos gondokat okoz: a szökőkutak szinte sehol nem üzemelnek már, van, ahol a kertek és sportpályák öntözését, az autómosást, az udvarok locsolását, valamint a házi és uszodai medencék feltöltését is megtiltották, de még például a borbélyok is csak egyszer moshatják a vendégeik haját.

A helyzet súlyosságát jelzik azok a fotók is, melyek Toszkánában készültek. A régió harmadik legnagyobb folyója, a 126 kilométeres Serchio gyakorlatilag teljesen kiszáradt. A fotón Lucca városa, annak is 600 éves turistalátványossága, a Magdaléna híd látható.

Sz?razs?g Olaszorsz?gban

 
Szárazság Olaszországban 2022. július 11-én
 
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Muzzi

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk