Lezárják a Rám-szakadékot a klímaváltozás miatt

  • narancs.hu
  • 2024. április 24.

Lokál

Meg kell vizsgálni, szilárdan állnak-e a kőfalak, mert sziklaomlás volt.

Szerdán lezárta a Pilisi Parkerdő a Rám-szakadékot, a közlemény szerint a területre a belépés balesetveszélyes és tilos. 

Ez az intézkedés a „további tájékoztatásig” érvényes.

A klímaváltozás egyik következménye, hogy hosszú száraz időszakok váltakoznak nagy esőzésekkel. Az ilyen időjárás hatására a Rám-szakadék kőfalai elmozdulhatnak. Emiatt született a döntés, hogy a látogatók biztonsága érdekében geológiai és statikai vizsgálatokat végeznek. Amíg ez zajlik, és az eredményeket értékelik, a terület nem látogatható.

A túrázóknak a Rám-szakadék helyett – elkerülő útvonalként – a Lukács-árokban húzódó sárga sáv ad útmutatót.

A hvg.hu a lezárással kapcsolatban arról ír, hogy nemrég sziklaomlás volt.

A Rám-szakadék turistaútja eleve nehezen járható, kőgurulásra, sziklaomlásra mindig kell számítani, ezért eddig is saját felelősségére mehetett oda mindenki.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk