Megszavazta az eladást, majd ajánlatot tett az ingatlanra a helyi Fideszes
horompo.jpg

Megszavazta az eladást, majd ajánlatot tett az ingatlanra a helyi Fideszes

  • narancs.hu
  • 2019. január 29.

Lokál

Olcsón jut egy 3000 négyzetméteres ingatlanhoz a ceglédi Fidesz képviselője, aki az önkormányzatban arra szavazott, a város adja el a területet.

Cegléden fideszes többségű az önkormányzat, mely tavaly októberben úgy határozott, eladja a laktanyához tartozó 3000 négyzetméteres területet, rajta egy mintegy 500 négyzetméteres épülettel.

Ezt a határozatot Hörömpő Annamária is megszavazta, aki fideszes önkormányzati képviselő. Aki aztán nem is habozott, hiszen ahogy a 24.hu megírta, az ingatlanra egyedül a Hörömpő és férje tulajdonában álló PHL Optima Kft. pályázott. Hörömpő cége a minimális kikiáltási árat, alig több mint nettó 10 millió forintot ajánlott a telekért és épületért. A PHL Optima egy sportszertgyártó cég, amely 2016-ban egy 40 milliós állami megbízásban is részesült.

Az önkormányzat pedig a fideszes polgármester javaslatára úgy döntött, eladják az ingatlant a PHL Optimának. Az erről szóló ülésen maga Hörömpő már nem vett részt.

A fideszes képvieslő ugyanakkor részt vett a földárveréseken is: 2015 végén 7 millióért licitált egy ceglédi 8,7 hektáros földért, a képviselő édesapja pedig 26 millióért vásárolhatott meg egy 36 hektáros, 15 millióért pedig egy 12 hektáros telket a közeli Mikebudán.

Figyelmébe ajánljuk