Narancs riasztást adtak ki a viharos szél miatt az ország nyugati részére

  • narancs.hu
  • 2023. március 27.

Lokál

Az északnyugati megyékben a szél erőssége meghaladhatja a 90 km/h-t.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye szinte egész területére, illetve Vas és Somogy megye északi részére adott ki narancs riasztást az erős szél miatt - tették közzé Facebook-oldalukon. Tájékoztatásuk szerint a felsorolt megyékben a legerősebb lökések helyenként meghaladhatják a 90 km/h-t is. A Dunántúl többi megyéjében sárga riasztás lép életbe, itt a széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Később frissítették a riasztást, eszerint Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Vas, Zala és Fejér vármegyék után hétfő délután Komárom-Esztergom és Tolna vármegyékre is kiadta a másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat. Ezekben a vármegyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.

Az OMSZ adatai szerint a délnyugati országrész bizonyos helyein az elmúlt egy nap csapadékmennyisége meghaladta a hónapos átlagot, Zala és Somogy megye határ környéki tájain 33 milliméternyi eső esett.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint estére nyugat felől a felhőzet fokozatosan feloszlik, azonban a felhőátvonulás miatt kedden is kialakulhatnak elszórtan záporok. Az esti óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél.

Amíg a nyugati országrészen egy hónapnyi csapadék hullott le, addig a Kékestetőn havazott – számol be az Időkép. Ennek oka az észak felől beáramló hideg, sarkvidéki levegő.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk