Ötven izgalmas térkép a 150 éves Budapestről

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 16.

Lokál

Nagy felbontásban, ingyenesen letölthetők.

Buda, Pest és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából egy ötven térképet bemutató sorozatot készített az Átló. Az adatvizualizációs műhely a térképeket öt kategóriába sorolta (Budapest madártávlatból, Budapest éghajlata és időjárása, Budapest földrajza és vízrajza, Budapest társadalma, valamint Az emberi tevékenység nyomai), ide kattintva az összes megtalálható.

A 444 kiválasztott az ötvenből öt térképet és egy bónuszt, ezeket kommentálta. Mint írják, az egyes térképek az oldalról nagyban, nyomdai felbontásban is megtekinthetők és ingyenesen letölthetők. Ráadásul publikálták a készítésükhöz felhasznált adatokat, így azok felhasználásával bárki elkészítheti belőlük saját verzióját, mondjuk csak egy-egy kerületre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk