Parádés közleményben írja körül a főváros, hogy egy patkány miatt állították le a metrót

  • narancs.hu
  • 2019. április 10.

Lokál

Hiába őrizték a járatot, hiába kerítették körbe, hermetikusan azért tényleg nem lehetett elzárni, és ha valami nem zár hermetikusan, ott bejöhet egy patkány.

Tény: Szerda reggel a 3-as metró felújított szakaszán leállt a metróforgalom, pótlobuszokat indítottak.

Első magyarázat: Kisdi Máté fővárosi katasztrófavédelmi szóvívő kijelenti: a Gyöngyösi utcánál egy elektromos szekrényben füstölt egy vezeték.

A sajtóinformációk: Egy patkány okozott rövidzárlatot.

Második magyarázat: A főváros közelményt ad ki „Kisállat okozta a tüzet a Gyöngyösi utcai aluljáróban“ címmel.

Idézzük a közlemény lényegi részét, szó szerint, ugyanis a szöveg maga a költészet, leborulunk írója előtt.

Az M3 metró északi szakaszának felújítási munkái során a gyorsabb és biztonságosabb anyagmozgatás megvalósítása érdekében az alagutat a földfelszín felé megnyitották, emellett nagy mennyiségű földmunkák is voltak a felújítás időszaka alatt. A megnyitott alagútszakasz körbekerítése és biztonsági őrzése mindvégig biztosított volt, azonban hermetikus lezárása nem volt megvalósítható. Ennek következményeként kerülhetett be egy kistestű emlősállat a Gyöngyösi utca metrómegálló üzemi területén elhelyezkedő elektromos szekrénybe, itt zárlatot okozott, amely a mai napon a füstjelenséget okozta.

A csodálatos sorok bizonyíthatják, hogy amennyiben elhunyt a szerencsétlen füst- és tűzokozással megvádolt rágcsáló, talán nem hunyt el hiába.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?