Próbaüzem: hétvégén lehet biciklit szállítani a 4-es metrón

  • narancs.hu
  • 2018. július 21.

Lokál

Már a teszt is áttörés az ortodox budapesti közlekedésben.

Ezt is megértük! A BKK ezen a júliusi hétvégén teszteli a budapesti metróhálózaton a kerékpárok szállításának lehetőségét. A próbaüzemet a 4-es metró szerelvényein tartják.

„Szombaton és vasárnap 7 órától 21 óráig próbaüzem jelleggel, szabályozott körülmények között tesztelik a kerékpárszállítás lehetőségét a 4-es metró szerelvényein.”

Ez alatt az idő alatt bárki szállíthat biciklit a más BKV-járműveken már megszokott kerékpárbérlettel vagy jeggyel.

A próbaüzem azért is valósulhat meg, mert a 4-es metróvonal összes állomásán van olyan lift, ami kerékpárok szállítására is alkalmas. A metrószerelvényeken a kijelölt helyen legfeljebb két kerékpár szállítható, biztonsági övvel kell rögzíteni azokat. A metrószerelvény jelzéssel ellátott nyolcadik ajtajánál, a második kocsiban, a peronnal szemközt, a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára kijelölt helyen van erre lehetőség.

A BKK ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kerekesszékkel és a babakocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek.

A BKV járatai közül jelenleg a fogaskerekűn, a 65-ös, a 165-ös és a 212-es autóbuszon, a 77-es trolibuszon, az 56-os, az 59-es és a 61-es villamoson, valamint a dunai hajókon (D11, 12) és kompon (D14) lehet biciklit szállítani.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk