Rászállt az önkormányzat a melegétel-osztókra, költözniük kell, de nincs hova

  • narancs.hu
  • 2017. június 2.

Lokál

Csak a baj van azokkal, akik a saját szakállukra jótékonykodnak.

A Heti Betevő nevű jótékonysági kezdeményezés évek óta oszt vasárnaponként ételt rászorulóknak, többek között a Klauzál téren. Előfordul, hogy itt 300 adagot is szétosztanak. Ennek most vége. Az utóbbi időben ugyanis annyit vegzálta a csoport hetedik kerületi alegységét az önkormányzat, hogy inkább feladják a harcot, és új osztóhely után néznek. „Elfogyott a cukiságpatronunk, elvesztettük a jóhiszeműségünket! Amit változatlanul akarunk: segíteni rászoruló embereknek“’ — írták tegnap a Facebook-oldalukon a heti betevősök.

false

Péntek reggel aztán magánszemélyek, befogadó önkormányzatok, szervezetek segítségét kérték: „Annak érdekében, hogy folytatni tudjuk, kell egy hely! Lehetőleg a belvárosban vagy annak vonzáskörzetében levő helyszínt keresünk, ahol 300 ember számára tudjuk biztosítani a vasárnapi ebédet. Legjobb lenne egy magánterület, de befogadó önkormányzatok felajánlásait is várjuk.”

false

 

Fotó: Heti Betevő/Facebook

A hvg.hu cikke szerint a helyi önkormányzat korábban betiltotta a Klauzál téri ételosztást, a segítők egy magánterületre szorultak vissza. A térről az önkéntesek kísérik oda a rászorulókat kisebb csoportokban, ez viszont megviseli az önkéntes segítőket.

Figyelmébe ajánljuk