Róka eszi a macskáknak kitett ételt Szombathelyen

  • narancs.hu
  • 2023. október 22.

Lokál

Az óvoda udvarára is bement, a gyerekeket pénteken nem merték kiengedni az óvónők.

Felnőtt, egészséges rókát láttak Szombathelyen a Derkovits városrészben, a Szűrcsapó Óvoda udvarán és a szemben lévő Csodaország Bölcsődénél – tette közzé Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő a Facebookon

A ragadozó felbukkanása miatt pénteken az óvoda udvarára nem merték kiengedni a gyerekeket az óvónők.

A képviselő arról számolt be, hogy felvették a kapcsolatot a vadásztársasággal. A vadászok szombaton élvefogó rókacsapdát tettek ki az óvodánál, mindennap ellenőrizni fogják. 

A két intézmény közelében többen is ennivalót raknak ki az utcára a kóbor macskáknak. A vadászoknak az a véleménye, hogy ez is vonzza a rókát. Szívesen megeszi azt, amit a macskáknak szánnak, főleg, amikor a tálkában csirkeaprólék van. Czeglédy arra kérte a környékbelieket, ne etessék a kóbor macskákat a közösség biztonsága érdekében.

A DK-s politikus posztja alatt egy hozzászóló azzal üti vissza a labdát, hogy a vadállatoknak meg az az érdeke, hogy az ember hagyja békén az életterüket, és nem véletlen, hogy nemrég a hódokkal, aztán a vaddisznókkal akadt gond, most pedig a rókával.

Azt, milyen érdekes hatások nyomán kényszerülnek be a városba a vadon élő állatok, ez a cikkünk is tárgyalja:

Ez pedig arról szól, hogy a nagyragadozók hogyan járják be keresztül-kasul Európát, többnyire észrevétlenül:

Az élvefogó csapdát ábrázoló címlapkép forrása Czeglédy Csaba képviselő Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk