Czeglédy: Zseniális az ördög ügyvédje, kár, hogy nem én vagyok

  • narancs.hu
  • 2021.09.02 09:36

Belpol

A meggyanúsított DK-s politikus elmondta: be tudná azonosítani azt a 2-3 embert, akinek ehhez köze lehet.

Mint arról mi is beszámoltunk, Czeglédy Csabát, a Demokratikus Koalíció politikusát gyanúsítja a rendőrség a Borkai-videók közzétételével: a rendőrség és az ügyészség szerint ő "az ördög ügyvédje", bár Czeglédy szerint nincs rá megfelelő bizonyíték.  

A jegyzőkönyv szerint Czeglédy Csaba egyik ismerőse hozta létre 2019. szeptember 22-én a Pornhub nevű videómegosztó oldalon azt a fiókot, majd Czeglédy vagy az ő kérésére egy ismeretlen személy azt a két webhelyet, ahol később megjelentek a Borkai Zsolt győri polgármester adriai hajóútján készült kompromittáló képek és videók.

Czeglédy többek között a 444.hu videóinterjújában reagált a gyanúsításra.

Többet tudok az ügyről, mint amit elmondok vagy el akarok mondani, de híres vagyok arról, hogy jól tudok titkot őrizni, megőrzöm mások titkait. Picit kiszúrásnak éltem meg,  hogy valaki vagy valakik túlbuzgóságból pont az én hitelkártya adataimmal még hirdetést is elindítottak. Teljesen felesleges volt, a Borkai-sztori gyakorlatilag 5-6 napra még a Fidesz komplett kommunikációs gépezetét is megbénította.  Vannak egyértelmű sejtéseim, ki az ördög ügyvédje, de ha nekem védenem kell másokat, akkor megvédem a titkaikat" - mondta el a politikus.

Majd hozzátette: "Nagyjából azt a 2-3 embert, akiknek ehhez köze lehet, be tudnám azonosítani."

Czeglédi az interjúban elismerését fejezte a Borkai szexvideóit nyilvánosságra hozó "ördög ügyvédjével" kapcsolatban, és egyben sajnálatának is hangot adott, hogy nem ő az:

"Zseniális az ördög ögyvédje, kár hogy nem én vagyok."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.