Távozik a 168 Óra főszerkesztője

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 10.

Lokál

Tóth Ákos a lap tulajdonosaival fennálló feloldhatatlan konfliktusokra hivatkozva mondott fel.

„Ma bejelentettem, hogy október elsejétől távozom a 168 Óra szerkesztőségéből. Velem együtt távozik két közeli barátom és kollégám, Lakner Zoltán és Krajczár Gyula, akik eddig főszerkesztő-helyettesként segítették a munkámat” – írja Facebook-oldalán Tóth Ákos a 168 Óra főszerkesztője.

Az Index információi szerint Tóth a lap tulajdonosaival lévő konfliktusok miatt áll fel a székéből. A problémák egy része az újság finanszírozását érinti. Az új főszerkesztő Rózsa Péter, a Klubrádió eddigi főszerkesztő-helyettese lesz.

A portál megjegyzi, hogy a 168 óra tulajdonosa a Brit Media Kft, ami mögött egy olyan alapítvány áll (Brit Europe Foundation), ami kapcsolatban van Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel.

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.