Tíz éve saját pénzükön a lakók építettek játszóteret Nagykanizsán

  • narancs.hu
  • 2019. április 19.

Lokál

Az önkormányzatnak most szúrt szemet, gyorsan le is bonttatták.

10 évig senkit sem zavart egy játszótér Nagykanizsán, amelyet a közelben lakók építettek saját pénzükön. Most azonban egyik napról a másikra a hivatalnak szemet szúrt, hogy ennek a néhány játéknak nincs engedélye, úgy pedig nem maradhatnak ott.  – írja az atv.hu.

A közelben lakók azt nyilatkozták, hogy őket senki sem értesítette a bontásról. A fűnyírás ügyében volt vita, mert a közterületért felelős cég munkatársai azt sem tudták, hogy a játszótér nem magánterület.

Állítólag az önkormányzat sem tudta, hogy közterületről van szó. Ennek utána néztek, majd úgy döntöttek, hogy az itt lévő játékoknak nincs engedélye ezért ezt azokat gyorsan el is bontották.

A játszóteret gondozó közösség éppen a játékok felújítására készült. Már a szükséges anyagot, festéket is megvették, de nem állhattak neki a munkáknak, mert a játszóteret felszámolták.

A leadkép illusztráció.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?