Több mint 80 művész összefogásával zajlik a negyedik Heti Betevőért jótékonysági aukció és kiállítás

  • narancs.hu
  • 2019. november 25.

Lokál

A kiállított alkotásokra november 30-ig online lehet licitálni.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Művészek a Heti Betevőért” jótékonysági aukciót és kiállítást.

Köszönhetően a széleskörű összefogásnak, több mint 80 művész, köztük több Barcsay-, Munkácsy- és Kossuth-díjas művész ajánlotta fel alkotását és az online licitből származó bevétel összegét, melyet ezúttal is a Heti Betevő fővárosi szervezetei által elért rászoruló emberek támogatására fordítják.

A kiállítók között szerepel Eifert János, Féner Tamás, Horváth M. Judit, Molnár Gyula, Vojnich Erzsébet, Szüts Miklós, Nagy Gábor, Alföldi Róbert, Nádas Alexandra és Esterházy Marcell.

A kiállított alkotásokra november 23-tól online, a Facebook oldalukon elérhető albumban lehet licitálni és november 30-án este 8 órakor ér véget. A licit szabályait a Heti Betevő online felületein lehet elérni.

A kiállítást személyesen november 23-29. között lehet megtekinteni 12.00 – 19.00 óra között. Helyszín: Godot Kortárs Művészeti Intézet, 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 21.

A szervezetről

A Heti Betevő önkéntesekből álló csapata hatodik éve minden vasárnap meleg, éttermi minőségű vasárnapi ebéddel vendégeli meg rászoruló emberekből álló támogatotti körét. A főfogás mellé süteménnyel és gyümölccsel is készülnek. A fővárosban körülbelül 500, vidéki csoportjaiknál (Makó, Székesfehérvár, Pécs) 150 adag ételt osztanak ki rendszeresen. A kezdeményezést egy befogadó baráti társaság indította el a VII. kerületi Kisüzem nevű szórakozóhelyről, ma már száznál több aktivistájuk tevékenykedik szabadidejében. Az ebédet kezdetben környékbeli éttermek készítették el alapanyagáron, melyet a kihelyezett perselyekben gyűjtött adományokból fedeztek, mára több étterem, társaság, cég úgy csatlakozik, hogy a költségeket maga állja. Számos kreatív projektet indítottak útjára abból a célból, hogy minél több emberhez eljusson a társadalmi felelősségvállalás, az adakozás és az önkéntes munka fontossága. A Heti Betevő Egyesület szerint „Sosincs késő beszállni!”


Figyelmébe ajánljuk