A választáson elbukott fideszes Bús magával vinné Óbuda Facebook- és Instagram-oldalát

  • Keller-Alánt Ákos
  • 2019. november 25.

Lokál

A 3. kerület 25 ezres Facebook oldala hirtelen civillé vált.

Újpesthez és Józsefvároshoz hasonlóan a kerület előző, fideszes vezetése Óbudán sem akarja átadni a kerület közösségimédia-csatornáit az új városvezetésnek, értesült a Narancs.hu.

Úgy tudjuk, Bús Balázsék arra hivatkozva nem adják át az Óbuda-Békásmegyer Facebook- és Instagram-oldal kezelését a kerület új vezetésének, hogy azokat civilek működtetik.

Hivatalos vagy nem hivatalos?

Pedig minden jel arra utal, hogy a két csatorna eddig a 3. kerület hivatalos oldalaként működött. A majdnem 25 ezer követővel rendelkező Facebook-oldal például a kerület nevét felhasználva, Óbuda hivatalos logójával posztolta az önkormányzat programjait, hivatalos eseményeit, Óbuda hivatalos Youtube-csatornája is össze van fűzve az oldallal, és a regisztráció gombra kattintva is a Óbuda hivatalos oldala tölt be.

A nevezetes oldal

A nevezetes oldal

 

A választások óta azonban a kerület új vezetése elleni posztok is mind gyakrabban felbukkannak az oldalon. A kevésbé aktív Instagram-oldal kezelését sem kapta meg az új vezetés, pedig annak a linkje még egy hivatalos önkormányzati honalapról is elérhető, mint hivatalos oldal.

Külön érdekesség, hogy értesüléseink szerint Óbuda eddigi logóját Bús Balázs jegyeztette be Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál, és azt eddig a kerületnek ingyenes használatba adta. Ez egyébként nagyon hasonlít a Bús Balázs Óbudáért Egyesület logójára is, így az új városvezetés teljes arculatváltásra kényszerül.

Bús Balázs még polgármesterként beszédet mond - Fb-oldalamat egy lóért?

Bús Balázs még polgármesterként beszédet mond - Fb-oldalamat egy lóért?

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bús Balázsék Óbuda hivatalos oldalának kezelését, illetve a polgármesteri hivatal mindössze 7 ezres Facebook-oldalát átadták az új vezetésnek, igaz ezzel az utolsó pillanatig vártak, hiszen csak a választások után két héttel, az első alakuló ülés után adták ki kezükből a két oldal kezelését.

Figyelmébe ajánljuk