Többé nem fürödhet ingyen Keszthelyen, megszűnik az utolsó szabadstrand

  • narancs.hu
  • 2019. június 22.

Lokál

Fizetős kutyás élménypark lesz helyette, bár erről még a helyi kutyás szervezetek sem tudnak.

Elképesztő módon szorítja ki Keszthely azokat, akik nem tudnak drága nyaralásokat megfizetni, és inkább az ingyenes szabadstrandokat választanák. Most már Keszthelyen egyáltalán nem lesz lehetőség olcsón pihenni a Balatonnál, ugyanis megszüntetik a település utolsó szabadstradját is – értesült a Népszava.

Minderről nemrég a keszthelyi képviselő-testület döntött Nagy Bálint fideszes alpolgármester javaslatára. Az ingyenes strand helyén fizetős kutyás élményparkot és piknikkertet hoznak létre. Kovács Viktória, a DK helyi képviselője volt az egyetlen, aki nem szavazta meg az előterjesztést, véleménye szerint érthetetlen a döntés. „Az ötletről ráadásul még a helyi kutyás szervezetek sem tudtak. A strand rögtön a balatoni bringakörútról nyílik, és ez volt az egyetlen hely Keszthelyen, ahol a biciklisek meg tudtak állni, volt vizesblokk, s még meg is tudtak mártózni a Balatonban ingyen” – nyilatkozta a képviselő a lapnak.

A Népszava megemlíti azt is, hogy a közelmúltban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltsége sorra húzza fel a keszthelyi partszakaszon a különböző luxuslétesítményeket.

A Balaton elfoglalásáról korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Az ellopott Balaton

Jól tükrözi az ország állapotát a Balaton átalakulása: a tó környéke immár a gazdagok pihenőhelye, a változás legnagyobb haszonélvezőit pedig Orbán Viktor környezetében kell keresni.

Figyelmébe ajánljuk