Tömegesen indultak meg a nyaralótulajdonosok a Balatonra

  • narancs.hu
  • 2020. március 19.

Lokál

És az emberek nem tartják be az alapvető szabályokat veszélyhelyzet idején.

Egyre többen keresik fel a Balaton-parti nyaralójukat a koronavírus terjedése miatt. A 2100 fős Csopakon 2000 nyaralóingatlant tartanak nyilván, amelyek többségébe életvitelszerűen beköltöztek a tulajdonosok – számolt be a Veszprém TV.

Csopak polgármestere szerint nem ez a baj, hanem hogy az emberek nem tartják be az alapvető szabályokat.

"Ha egy 2000 fős települést elkezdünk 4-5 ezren használni, akkor növeljük a fertőzésveszélyt. Nem csak magunkért vagyunk felelősek, hanem másokért is" – nyilatkozta Ambrus Tibor, aki hozzátette, hogy a településen valódi happening-hangulat van, nyarat idéző tömeg hömpölyög, az éttermekben nem lehet asztalt találni és a fagyizók előtt is kígyózik a sor.

Siófok polgármestere, Lengyel Róbert nyílt levélben fordult a nyaralótulajdonosokhoz hasonló okokból.

„Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön! Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett.”

Hasonló tapasztalatokról számolt be a Hírbalaton.hu is. A portál azt írja, jóval nagyobb volt a mozgás a Balaton partján az elmúlt napokban, mint ami ilyentájt megszokott, azt tapasztalták, hogy rengetegen utaztak a nyaralójukba a koronavírus-terjedés miatt elrendelt veszélyhelyzetben.

Figyelmébe ajánljuk