Járvány ide vagy oda, nem parkolhatunk ingyen a fővárosban

  • narancs.hu
  • 2020. március 19.

Lokál

A plázák segíthetnek a parkolási helyzetben.

Bécs főpolgármestere nemrég bejelentette: a koronavírus-helyzetre való tekintettel ingyenessé teszik a parolást a városban. Hamar felvetődött a kérdés, mi a helyzet Budapesttel - szükség lenne-e hasonló intézkedéseket hozni itt is?

Karácsony Gergely főpolgármester szerint nem - ezt mai, közösségi oldalán tartott tájékoztatóján jelentette be. Mint elmondta: csak a belvárosban kétszer annyi parkolóengedélyt adtak ki, mint amennyi hely van, és főleg a helyiek parkolnak itt - az ingyenes parkolás tehát nem oldaná meg a problémákat. A plázákkal azonban elkezdtek tárgyalni, hogy átmenetileg tegyék lehetővé az üres parkoik használatát. Szintén dolgoznak rajta, hogy az egészségügyben dolgozóknak könnyebbé tegyék a parkolást. Karácsony örömét fejezte ki, hogy csökkent a tömegközlekedők száma - ez a jelenlegi járványügyi helyzetben szerinte mindenképpen jó hír.

A védőfelszerelés-hiány azonban továbbra is megoldatlan marad - nem a pénz hiányzik, egyszerűen hiány van, például a maszkokból. Ami a járvány gazdasági hatásait illeti, a főpolgármester szerint a fővárosi cégek és intézmények dolgozói biztonságban vannak, számukra a kialkudott béremeléseket is biztosítják majd.

Via Index

Figyelmébe ajánljuk