Úgy tűnik, idén is hőgutát fogunk kapni a 3-as metrón

  • narancs.hu
  • 2020. február 27.

Lokál

Idén sem lesz légkondi.

Tavaly nyáron, még Tarlós István főpolgármesteri regnálása alatt írtuk:

"A 3-as metró vonalárára 69 milliárd forintért vásárolt 37 felújított Metrowagonmash-szerelvények hűtése az egyre melegebb nyarak visszatérő témája Budapesten. Szombaton Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje osztotta meg utazási élményét, amelyet 35 fokban sikerült abszolválnia az M3-on. A szerelvények felújításakor takarékoskodásra hivatkozva nem rendelte meg a főváros a légkondik felszerelését az orosz gyártótól."

false

Úgy tűnik, hiába mért Karácsony Gergely 35 fokot a főpolgármester-választási kampány forró nyarán az M3-on, idén is hőgutát lehet majd kapni a metrón utazva: Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Fővárosi Közgyűlés elutasította a 3-as metró kocsijainak utólagos klimatizálására Ughy Attila (Fidesz-KDNP) által benyújtott javaslatot.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.