34,8 fokot mért a felújított hármas metrón Karácsony Gergely

  • narancs.hu
  • 2019. június 16.

Belpol

Közösségi szauna.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt a júniusi hőségben felszállt a felújított 3-as metró új szerelvényébe, és megmérte, hány fok van ott.

Az eseményről videót is készített, amit közzétett a Facebook oldalán.

Hőmérővel a „korszerűen felújított" 3-as metróban

A hőségriadó kellős közepén hőmérővel szálltam fel a 3-as metró felújított északi szakaszára és megmértem, mennyire forró egy ilyen drága szerelvény a...

Karácsony a videóban összefoglalja, amit a hármas metró újnak mondott kocsijairól tudni lehet. Miszerint nemcsak hogy a tenderre jelentkező észtek kilencmilliárd forinttal olcsóbban elvégezték volna a munkát, de légkondit is szereltek volna a szerelvényekbe. Valamiért viszont mégis az orosz Metrovagonmas lett a befutó, amivel azóta már pereskedik is a főváros a kötbérek miatt.

Úgy tudni, a kötbér-tárgyalásokon azóta szóba került, hogy az oroszok klímaberendezések beszerelésével dolgozzák le a kötbért, de miután megvizsgálták a helyzetet, kiderült: a metrókocsikat nem úgy tervezték, hogy a klímaberendezés többletsúlyát elbírja, csak jelentős szerkezeti átalakítás után lenne lehetséges a kivitelezés, ami viszont túl drága lenne.

Karácsony videójában 34,8 fokot mért a 3-as metrón, ami már bőven meghaladja azt a hőmérsékletet, amiben még komfortos lenne utazni. Ezt követően Karácsony átszállt a 2-es metró szerelvényére, összehasonlításképp, melyen van kondi, és ahol 28,2 fok volt.

Neked ajánljuk