Újabb helyeken drágul a budapesti parkolás

  • narancs.hu
  • 2023. november 25.

Lokál

A fővárosi közgyűlés a kerületek javaslatai alapján valószínűleg több kerületben is szigorítja a parkolási rendet. 

A fővárosi közgyűlés november 29-i ülésén szavaz a közlekedési tárgyú kérdésekről, amelyek érintik a parkolási zónákat is. Egyes kerületek javaslatai szerint szigorodhat a rendszer, amennyiben a közgyűlés is rábóint azokra. A „D” övezetben korlátlan ideig parkolhatunk óránként 200 forintért. A többi zónában a várakozási idő legfeljebb három óra lehet, mindez a „C” övezetben 300, a „B” zónában 450 és az „A” övezetben 600 forintba kerül óránként.

  • A IX. kerületben a „C” várakozási övezetbe tartozik majd a Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt terület. 
  • A XI. kerületben az Őrmezői térség „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül annak érdekében, hogy három órán túl ne nagyon várakozzanak ott az autók. Szintén a kerületben kerül az eddig ingyenes zónából a „C” övezetbe a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület – beleértve a határoló utakat is, emellett ide kerül a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hossza is.
  • A XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlan (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átkerül „B” várakozási övezetből „A” övezetbe.
  • A XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti terület is fizető lesz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.