Újra Heisler Andrást választották a Mazsihisz elnökévé

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. május 12.

Lokál

Az eddigi elnököt a 106 jelen lévő küldött közül 74 támogatta, 32 szavazat érvénytelen volt.

Újra Heisler Andrást választották a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökévé a szervezet vasárnapi, Budapesten tartott tisztújító közgyűlésén.

Heisler Andrást a 106 jelen lévő küldött közül 74 támogatta, 32 szavazat érvénytelen volt.

Az elnöki posztra a közgyűlést megelőzően két jelölés érkezett. Heisler András mellett Ács Tamást, a Budapesti Zsidó Hitközség korábbi vezetőjét javasolták a tisztségre, ám utóbbi az ülésen úgy nyilatkozott, hogy családi okok miatt nem vállalja a jelölést.

Heisler András a szavazást megelőzően arról beszélt, hogy a Mazsihisz legfőbb feladata a szervezet belső békéjének megteremtése. Ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy kormányzattal a Mazsihisz tovább konszolidálja a kapcsolatot, ami a Sorsok Háza projekt megvalósításáig harmonikus volt.

Kooperálni kell, de nem kollaborálni – mondta, ismertetve, hogy Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter levélben tárgyalást javasolt a Mazsihisznek az európai parlamenti választás után.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?