Utasok rekedtek egy lezárt vasúti kocsiban a Keleti pályaudvaron

  • narancs.hu
  • 2023. április 18.

Lokál

A MÁV elnézést kért.

Utasok rekedtek hétfő este az egyik vonaton a Keleti pályaudvaron – írja az rtl.hu. A portál információi szerint az utasok a megszokott vágányon szálltak fel a menetrend szerint 21:50-kor Szolnokra induló S60-as személyvonatra, később azonban a hangosbemondó közölte, a vonatuk egy másik vágányról indul. Mire a vonaton ülő utasok meghallották a bemondód és leszálltak volna, az ajtókat már nem tudták kinyitni, a mozdonyvezető ugyanis – anélkül, hogy bárki ellenőrizte volna, hogy minden utas leszállt-e – lekapcsolta az utastér világítását, az ajtókat bezárta, és a szerelvényt elindította a tárolóvágányra.

A hírportál úgy tudja, a vonaton rekedt emberek kezdtek telefonálgatni a MÁV-nak és a hozzátartozóknak, hátha valaki intézkedni tud. Végül a szerelvény a csarnoktól nagyjából 200 méterre állt meg, az utasoknak onnan a sínek között kellett visszamenniük a pályaudvarra.

Mint a MÁV-csoport sajtóosztályának a lap érdeklődésére küldött válaszából is kiderült, valóban gondok voltak a járattal, amely szerelvényforduló módosulása miatt aznap nem a szokásos 6., hanem a 12. vágányról indult. Mivel nem a 6. vágányra beálló szerelvény indult vissza S60-as vonatként, a kocsit tárolóra vitte a mozdonyvezető. Indulás előtt lekapcsolta az utastér világítását, majd megvárta, amíg leszállnak a takarítók és záródnak az ajtók.

A MÁV közlése szerint mintegy 200 méterre a perontól maga a mozdonyvezető vette észre, hogy három utas maradt a fedélzeten. 

Az érintettek nem éltek panaszbejelentéssel, így a jelek szerint vizsgálat sem indult, a vasúttársaság viszont elnézést kért az incidensért. A MÁV állítja, eleget tettek a szükséges tájékoztatásnak, a jármű kijelzőin a „Nem lehet beszállni” felirat is megjelent.

Tavaly nyáron egy hasonló, ám sokkal kellemetlenebb incidens történt, ugyancsak a Keleti pályaudvaron. Ekkor egy klíma nélküli kocsiban ragadtak utasok, az elviselhetetlen meleg miatt pedig volt, aki az ablakot törte ki, hogy kiszabaduljon.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk