Vizsgálatot indít a MÁV, miért omlott össze máris a közlekedés a Nyugati felújítása után

  • narancs.hu
  • 2021. július 19.

Lokál

És elnézést kérnek a fennakadásért.

Egy hónapos felújítási munkák után, vasárnaptól fogad újra vonatokat a Nyugati pályaudvar. Akkor Vitézy Dávid kifejtette, hogy z elmúlt egy hónapban a pályaudvar átfogó karbantartási munkákon esett át a pályák állapotának javítása, a biztonsági berendezések, távközlési és áramellátási rendszerek korszerűsítése, összességében a pontosabb, megbízhatóbb működés érdekében.

Az újraindítás nem alakult sikeresen, már vasárnap hajnaltól váltóhibák és biztosítóberendezési hiba nehezítette a forgalomszervezést más és jelentős késések alakultak ki.

A MÁV hétfőn közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy a társaság elnök-vezérigazgatója belső vizsgálatot kezdeményez  a történtek okainak tisztázása érdekében. Egyelőre a pályaudvaron csökkentett kapacitással tartják fenn a vonatközlekedést, nem tudják fogadni és indítani az összes a vonatot.

A közlemény így zárul:

A vasúttársaság a Nyugati pályaudvart érintő vonalakon utazók elnézését kéri az átmeneti forgalmi fennakadások, késések és kényelmetlenségek miatt! A MÁV a menetrend szerinti közlekedés mielőbbi visszaállítására törekszik. Az utasok a vasúttársaság honlapján (www.mavcsoport.hu), a Mávinform Facebook oldalán és a MÁV applikáció segítségével találhatnak folyamatosan frissülő tájékoztatást a közlekedési változásokról.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk