Zápor, zivatar, jégeső is lehet vasárnap

  • narancs.hu
  • 2024. május 26.

Lokál

Ismét változékony napunk lesz, több megyére riasztást adtak ki. 

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. Elszórtan képződhetnek záporok, zivatarok, legkisebb eséllyel az ország délkeleti harmadán. A keleties szél mérsékelt marad, de zivatarok mentén átmeneti jelleggel erős, viharos széllökések is kialakulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 24 és 30 fok között lesz. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu

A HungaroMet több megyére riasztást adott ki: vasárnap estig néhol ismét zivatarok kialakulására lehet számítani, várhatóan a szombatinál kisebb számban és kisebb területet érintve. Előfordulásukra a legnagyobb esély a középső országrészben, a Dunántúl nyugati részein, illetve az Északi-középhegység nyugati felének tágabb térségében van. A cellákat intenzív csapadékhullás (10-20 mm), viharos széllökés (70-80 km/h) és jégeső (~1-2 cm) is kísérheti.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk