Nyárias lesz az idő az utolsó tavaszi hétvégén

  • narancs.hu
  • 2024. május 25.

Lokál

Délutánonként 29 fok is lehet, elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Nyárias időre számíthatunk május, illetve a meteorológiai tavasz utolsó hétvégéjén – írja az Időkép.

Az enyhe éjszakákat követően szombaton és vasárnap is 23-29 fokig melegszik a levegő a délutáni órákra.

A szombati, többfelé párás és ködös reggel után napközben az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, amit fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak. Nyugaton, északnyugaton még több helyen előfordulhat zápor, zivatar, emellett elszórtan északon és keleten lehet csapadék. Máshol jóval kisebb eséllyel lehet esőre számítani.

Vasárnap szintén fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napos időszakokat, elszórtan főként a délutáni, kora esti órákban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Helyenként továbbra is előfordulhat jelentős mennyiségű csapadék.

A szél a hétvége folyamán keleti-délkeleti irányból fog fújni, a keleti-északkeleti országrész kivételével többfelé megélénkül majd, zivatarok környezetében viszont továbbra is lehetnek erős, viharos széllökések. Hétfőn és kedden helyenként a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet, ezeken a napokon csak néhol válthatja fel a napsütést egy-egy zápor, zivatar.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk