17 ezren látták Reisz Gábor filmjét az első hétvégéig

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Mikrofilm

Sokan voltak kíváncsiak a politikai oldalakat békítő Magyarázat mindenre című filmre.

Az első hétvégéig összesen 16 952 néző ült be Reisz Gábor új filmjének vetítéseire – közölte a Cirko Film. A Magyarázat mindenre a Filmforgalmazók Egyesülete heti toplistáján a 3. helyére került, és csak az új Fűrész-filmre és Az Alkotóra voltak kíváncsiak többen a magyar nézők közül október 5–8. között.

Reisz Gábor arra biztatta a közönséget:

„Ha lehet, üljetek be a moziba és nézzétek meg a Magyarázat mindenre című filmünket, mert nektek, magyaroknak csináltuk.”

Ahogy korábban írtuk, az alkotók nem kaptak támogatást a Nemzeti Filmintézettől, mert a rendező feketelistán van Káel Csaba intézménynél, helyette részben a Szlovák Audiovizuális Alap támogatta a filmet. A rendezővel készült címlapinterjúnk itt olvasható. Ebben a szekértábor-logikáról azt mondta: „Most mindenki próbál kifacsarni, hátha kicsöppen egy kis DK vagy Fidesz.”

Kritikát is közöltünk az alkotásról. „Reisz Gábor nemcsak beszél arról, ami van (itt, most, velünk), de a megértés igényével beszél róla. A film pontos egyensúlyát azonban nem távolságtartással éri el, hanem épp az ellenkezőjével. Belemegyünk az életükbe, együtt lélegzünk a hősökkel” – írtuk legutóbbi lapszámunkban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk