A csatorna sem bízott bennük, magukat terjesztették fel Emmyre a Trónok harca szereplői

  • Szabó Ádám
  • 2019. július 28.

Mikrofilm

Eléggé bejött nekik.

Mint a napokban kiderült, a rajongók dühe és a kritikusok szitkozódása ellenére a Trónok harca befejező évadja rekordszámú, 32 Emmy-jelölést kapott. Ebből tízet a show színészei hozták: Emilia Clarke (Daenerys), Kit Harington (Jon Snow) vagy Peter Dinklage (Tyrion) is ott van az esélyesek között.

Akad azonban pár nem várt nomináció is: Alfie Allen (Theon Greyjoy), Gwendoline Christie (Tarth-i Brienne) és Carice van Houten (Melisandre) szintén ott vannak a díjesélyesek között – ez pedig a hírek szerint még a sorozat mögött álló HBO-t is meglepte, ők ugyanis nem indították a versenyben a három mellékszereplőt.

Alfie Allen

Alfie Allen

Fotó: HBO

Mint kiderült, a színészek magukat terjesztették fel a díjra,

felvállalva ezzel a 225 dolláros (kb. 65 ezer forint) költséget is,

amit egyébként az Emmyben reménykedő csatornák állnak.Valójában nem ritka, hogy a díjra kevésbé esélyes színészek benevezik magukat az Emmy-re – az azonban
szokatlan, hogy egy ilyen felterjesztés végül jelölést is ér.

Hiába a sok petíció, a rajongók dühe, a kritikusok egyöntetű fanyalgása, a tévésorozatok királya mindent visz

A Netflix-HBO versenyt most az utóbbi nyerte – nagy fölénnyel. Kihirdették a legnagyobb presztízsű televíziós díj, az Emmy jelöltjeit – az igazi kérdés az volt, a viccszámba menő záró évad ellenére kedvenc marad-e az HBO sorozata.

A Trónok harca rengeteg fő- és mellékszereplőt mozgat, nem beszélve a vendégszereplőkről, így érthető, hogy az HBO nem indította mindegyiket a versenyben. A csatorna megerősítette, hogy a többi, jelölést kapott színészt már ők nevezték – így a Cerseit alakító Lena Headey-t is, aki az egész évad során mindössze 25 percet volt képernyőn, mégis rekordgázsit tehetett zsebre.

Figyelmébe ajánljuk