A magyarok a legnagyobb Csengetett, Mylord?-rajongók: egyre biztosabb a szeptemberi közönségtalálkozó

  • Gera Márton
  • 2018. július 7.

Mikrofilm

Már több mint kétmillió forint jött össze a közönségtalálkozóra. Exkluzív részletek!

Ugyan ez nem hivatalos, de mindenféle dilemma nélkül ki lehet jelenteni, hogy valószínűleg Magyarországon élnek a legnagyobb Csengetett, Mylord?-rajongók. Mert bár csak nemrég indult el a közösségi gyűjtés egy budapesti közönségtalálkozóra, Szijj András, az esemény egyik szervezője szombaton azt újságolta, hogy már több mint 2 millió 500 ezer forint gyűlt össze. Pedig néhány hónapja még úgy tűnt, nem jön ide se Jeffrey Holland, se Michael Knowles.

Megszavaztatták a Facebookon

Szijj azt meséli a magyarnarancs.hu-nak, hogy a közönségtalálkozó ötlete Polgár Zsuzsában, a nagy Csengetett, Mylord?-rajongóban merült fel először. Amikor Zsuzsa Londonban élt, szervezett közönségtalálkozót a kinti magyaroknak a Meldrum-háznál, így némi előnnyel indult, mivel volt elérhetősége a színészekhez és a menedzsereikhez is. Zsuzsa az év elején vetette fel a sorozat rajongói Facebook-csoportjában, hogy mi lenne, ha a Csengetett, Mylord? debütálásának idei, harmincadik évfordulójára szerveznének egy budapesti közönségtalálkozót, ahová a színészeket is meghívnák.

false

A rendezvényszervezői tapasztalatokkal is rendelkező Szijj is ebben a Facebook-csoportban értesült az ötletről, és rögtön jelezte, hogy szívesen beszállna a szervezésbe. Ugyan külön Facebook-csoport is létrejött a tervezett közönségtalálkozó miatt, de az ötlet egy-két hónap elteltével elhalt, és hiába támogatták a közösségi oldalon már 400–500-an, úgy tűnt, a sorozat évfordulóját a színészek nélkül ünnepelhetik meg a rajongók. Aztán Szijj felvette a kapcsolatot Polgár Zsuzsával, személyesen találkoztak, és eldöntötték, hogy elindítanak egy közösségi kampányt.

Van, akinek nem tetszik

A közösségi kampányra azért volt szükség, mert a találkozót nem valami létező büdzséből hozzák össze, hanem azt a pénzt áldozni hajlandó rajongók hozzák tető alá. Ez azt is jelenti, hogy az érdeklődök többféle támogatási lehetőségből választhatnak: 5 ezer forintért már részt lehet venni a találkozón, ha viszont valaki ennél is nagyobb fan, többet is beleadhat, ráadásul akkor már fényképezkedhet is a színészekkel. A találkozót teljesen nonprofit módon, szimpla lelkesedésből szervezi három rajongó: Polgár Zsuzsa, Hegedüs Kinga és Szijj András.

Bár a Facebook-csoportban mindenről demokratikus módon, szavazás után döntenek, és mindenről tájékoztatják a rajongókat, volt, aki nekiment a rendezvénynek. Polgár Zsuzsa kapott gyalázkodó levelet, volt, aki átverésről írt, és még James Twelvetreesnek, azaz Jeffrey Hollandnak is írtak egy nehezen értelmezhető levelet, amelyben azzal vádolták meg, hogy nem kíváncsi a szegény emberekre, mivel a találkozón csak az vehet részt, aki hozzájárul ahhoz.

false

A humor a titok

Szijj András azt mondja, nem tud arról, hogy valaha Magyarországon összejött-e ennyi pénz egy közönségtalálkozóra. Sőt, többen már jelezték, hogy ugyan nem pénzzel, de szívesen hozzájárulnának a rendezvényhez: szállodák mondták, hogy ingyen adnak szobát az ide érkező színészeknek, éttermek akarják őket vendégül látni, és az egyik legnagyobb könyvkiadó jelezte, hogy ajándékcsomaggal fogadná majd őket. Ez a szervező szerint azt jelzi, hogy ezek az emberek mind imádják a sorozatot.

És hogy miért tudott ilyen népszerű lenni Magyarországon a Csengetett, Mylord?, amely az angol nézőknek nem tudott a szívébe férkőzni? Szijj szerint ennek két oka van: a humor és a remek magyar szinkron. A magyar nyelv ugyanis annyira sokrétű, hogy képes átadni az olykor igen emelkedett angol humort. Az angol színészeket pedig többek között Hollósi Frigyes, Benedek Miklós, Szirtes Ági szinkronizálta.

Gázsi nélkül is jönnének

Valószínűleg a magyarok rajongása is szerepet játszott abban, hogy amikor a szervezők felhívták a színészeket vagy a menedzsereiket, nem elutasító választ kaptak. Sőt

  • Susie Brann (Miss Poppy),
  • Catherine Rabett (Miss Cissy),
  • Amanda Bellamy (Rose),
  • Michael Knowles (Mr. Teddy),
  • Jeffrey Holland (James) és
  • Perry Benson (Henry)

azt mondta, ha nem jön közbe semmi, eljönnek Budapestre, még úgy is, ha a szervezők nem tudnak ezért semmit fizetni. Jeffrey Holland pedig már videóban is üzent a magyaroknak:

Mr. Twelvetrees (Jeffrey Holland) videóüzenete a rajongókhoz 2018

Aki szeretne többet megtudni a közönségtalálkozóról, kattintson ide: www.goood.hu/csengetettmylord

Szijj András most már egész bizakodó, szerinte össze fog jönni a szeptember 22-re tervezett találkozó. Azt mondja, ehhez csupán a rengeteg rajongóra volt szükség: „Ha valahogy fel lehetne ismerni az utcán a Csengetett, Mylord?-rajongókat, és ők bólogatnának egymásnak, Magyarországon nem győznénk bólogatni.”

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!


Neked ajánljuk