A Netflix elhalasztja Meghan Markle-dokusorozatát A korona körüli balhé miatt

  • narancs.hu
  • 2022. október 19.

Mikrofilm

Meglepetésnek szánták, de inkább nem akarnak több bajt hozni a királyi házra.

A tapasztalat szerint ahányszor csak a királyi család a hírekbe kerül, A korona ismét felugrik a nézettségi toplisára a Netflixen. II. Erzsébet halála most ismét az egész világ figyelmét a Buckingham-palotára irányította (a királynőre filmes szempontból ebben a cikkünkben emlékeztünk meg). Az esemény hatására – ahogy azt korábban ígérték – leállították A korona hatodik évadának forgatását is, mindez azonban csak még tovább növelte az érdeklődést a hamarosan érkező ötödik évad iránt.

A Netflix A korona farvizén egy másik nagy dobással is készült idén: dokuszériában mutatják be Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatát a királyi házzal. A Meghan-dokut a tervek szerint decemberben mutatták volna be, épp egy hónappal A korona következő felvonásának november 9-i premierje után.  hírek szerint azonban a cég úgy döntött, elhalasztja a premiert, a még be sem mutatott ötödik évad ugyanis máris kiverte a biztosítékot.

Az egyik, Viktória királynő-szindróma címet viselő epizód cselekménye ugyanis azt sugallja, hogy Károly herceg (aki immár III. Károly király) azért panaszkodik John Major korábbi brit miniszterelnöknek, mert már alig várja, hogy átvehesse a trónt. Az epizódot az az UK Sunday Times által végzett felmérés inspirálta, amely szerint a monarchia elavulttá vált, Erzsébet királynőnek pedig le kellene mondania Károly javára. A sorozatban a Dominic West alakította Károly herceg egyetért a felméréssel és kifejti, hogy a királynő túl régóta ül már a trónon, túlságosan eltávolodott a való világból, emiatt pedig az embereknek nemcsak belőle, de a királyságból is elegük van. Épp ezért az epizódban Károly találkozót kér a miniszterelnöktől, és saját magát VII. Eduárdhoz hasonlítja, aki anyja, Viktória királynő mellett hosszú ideig, közel hat évtizedig várt a trónra walesi hercegként. Végül 60 évesen koronázták meg és 1901-től 1910-ig uralkodott.

A valódi John Major állítása szerint soha nem zajlott le ilyen beszélgetés közte és Károly között,

az epizódot pedig rosszindulatú hülyeségnek bélyegezte.

A királyi családot ismerők szerint a Buckingham-palotában már előre attól tartanak, hogy az egész ötödik évad kizsákmányoló lesz rájuk nézve, ebben ugyanis jelentős szerepet kap majd Károly és Diana hercegnő házassága. A korona utolsó két évada 1990-től 2003-ig követi majd a királyi család életét, a hatodik évad pedig Diana hercegnő halálát is tartalmazza majd, a Netflix szerint azonban magát a tragédiát nem fogják mutatni benne.

A királynő halála miatt egyébként is felbolydult királyi háznak vélhetően épp elég fejfájást okoz majd A korona következő évada, nem szerették volna, ha még a Meghan Markle-doku keltette hullámokkal is szembe kelljen nézniük; a sorozat vélhetően nem fest túl jó képet az elhunyt uralkodóról. „Farkasszemet néztek a Netflixszel, és végül a streamingplatform pislogott először, így elhalasztották a dokumentumsorozatot” – fogalmazott egy forrás. Maga a cég azt is tagadja, hogy a doku egyáltalán elkészült, vagy legalábbis nem erősítik meg a hírt. A Deadline szerint azonban a meglepetésnek szánt műsor nagyon is elkészült, méghozzá Harry és Meghan montecitói otthonában forgatták, a pár pedig Archewell nevű cégükön keresztül executive producerként is beállt a projekt mögé.

(Címlapképünkön: A Harpo Productions által közreadott képen Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és amerikai felesége, Meghan Markle sussexi hercegnő interjút ad Oprah Winfrey amerikai televíziós személyiségnek az Egyesült Államokban 2021. február 16-án. Az interjút 2021. március 7-én sugározta a CBS amerikai televíziótársaság. MTI/AP/Harpo Productions/Joe Pugliese)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!