A Netflix elhalasztja Meghan Markle-dokusorozatát A korona körüli balhé miatt

  • narancs.hu
  • 2022. október 19.

Mikrofilm

Meglepetésnek szánták, de inkább nem akarnak több bajt hozni a királyi házra.

A tapasztalat szerint ahányszor csak a királyi család a hírekbe kerül, A korona ismét felugrik a nézettségi toplisára a Netflixen. II. Erzsébet halála most ismét az egész világ figyelmét a Buckingham-palotára irányította (a királynőre filmes szempontból ebben a cikkünkben emlékeztünk meg). Az esemény hatására – ahogy azt korábban ígérték – leállították A korona hatodik évadának forgatását is, mindez azonban csak még tovább növelte az érdeklődést a hamarosan érkező ötödik évad iránt.

A Netflix A korona farvizén egy másik nagy dobással is készült idén: dokuszériában mutatják be Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatát a királyi házzal. A Meghan-dokut a tervek szerint decemberben mutatták volna be, épp egy hónappal A korona következő felvonásának november 9-i premierje után.  hírek szerint azonban a cég úgy döntött, elhalasztja a premiert, a még be sem mutatott ötödik évad ugyanis máris kiverte a biztosítékot.

Az egyik, Viktória királynő-szindróma címet viselő epizód cselekménye ugyanis azt sugallja, hogy Károly herceg (aki immár III. Károly király) azért panaszkodik John Major korábbi brit miniszterelnöknek, mert már alig várja, hogy átvehesse a trónt. Az epizódot az az UK Sunday Times által végzett felmérés inspirálta, amely szerint a monarchia elavulttá vált, Erzsébet királynőnek pedig le kellene mondania Károly javára. A sorozatban a Dominic West alakította Károly herceg egyetért a felméréssel és kifejti, hogy a királynő túl régóta ül már a trónon, túlságosan eltávolodott a való világból, emiatt pedig az embereknek nemcsak belőle, de a királyságból is elegük van. Épp ezért az epizódban Károly találkozót kér a miniszterelnöktől, és saját magát VII. Eduárdhoz hasonlítja, aki anyja, Viktória királynő mellett hosszú ideig, közel hat évtizedig várt a trónra walesi hercegként. Végül 60 évesen koronázták meg és 1901-től 1910-ig uralkodott.

A valódi John Major állítása szerint soha nem zajlott le ilyen beszélgetés közte és Károly között,

az epizódot pedig rosszindulatú hülyeségnek bélyegezte.

A királyi családot ismerők szerint a Buckingham-palotában már előre attól tartanak, hogy az egész ötödik évad kizsákmányoló lesz rájuk nézve, ebben ugyanis jelentős szerepet kap majd Károly és Diana hercegnő házassága. A korona utolsó két évada 1990-től 2003-ig követi majd a királyi család életét, a hatodik évad pedig Diana hercegnő halálát is tartalmazza majd, a Netflix szerint azonban magát a tragédiát nem fogják mutatni benne.

A királynő halála miatt egyébként is felbolydult királyi háznak vélhetően épp elég fejfájást okoz majd A korona következő évada, nem szerették volna, ha még a Meghan Markle-doku keltette hullámokkal is szembe kelljen nézniük; a sorozat vélhetően nem fest túl jó képet az elhunyt uralkodóról. „Farkasszemet néztek a Netflixszel, és végül a streamingplatform pislogott először, így elhalasztották a dokumentumsorozatot” – fogalmazott egy forrás. Maga a cég azt is tagadja, hogy a doku egyáltalán elkészült, vagy legalábbis nem erősítik meg a hírt. A Deadline szerint azonban a meglepetésnek szánt műsor nagyon is elkészült, méghozzá Harry és Meghan montecitói otthonában forgatták, a pár pedig Archewell nevű cégükön keresztül executive producerként is beállt a projekt mögé.

(Címlapképünkön: A Harpo Productions által közreadott képen Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és amerikai felesége, Meghan Markle sussexi hercegnő interjút ad Oprah Winfrey amerikai televíziós személyiségnek az Egyesült Államokban 2021. február 16-án. Az interjút 2021. március 7-én sugározta a CBS amerikai televíziótársaság. MTI/AP/Harpo Productions/Joe Pugliese)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk