A Rocky folyatásában a valódi harc a színfalak mögött zajlik

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Mikrofilm

Összecsapott Sylvester Stallone és a film producere, de Dolph Lundgren közbelépett.

Sylvester Stallone továbbra is úgy tekint a Rocky-sorozatra, mind a saját gyermekére – ami nem is csoda, hiszen ez tette valódi sztárrá, és nem mellesleg Oscar-jelöltté. Az 1977-es film, melynek főszereplője és forgatókönyvírója is volt, többek között a Taxisofőr elől nyerte el a legjobb film díját, és egy sikeres franchise-t is elindított: 1979-ben jött a folytatás, majd az 1990-es ötödik részig meg sem állt a sorozat. 2006-ban aztán a színész megrázta magát és elkészítette a Rocky Balboát, ami valódi Stallone-reneszánszot indított be: pár éven belül leporolta másik ikonikus karakterét, a Rambót, majd The Expendables – A feláldozhatók címen újabb, sorozattá avanzsáló akciófilmet készített.

A Rocky és maga Stallone is a franchise spin-offjában, a 2015-ös Creed – Apollo fiában ért fel újra a csúcsra: Ryan Coogler filmjét a kritika éltette, a közönség szerette, Stallonét pedig több mint 30 évvel az eredeti után ugyanannak a figurának az eljátszásáért ismét Oscarra jelölték, ezúttal a mellékszereplő kategóriában. Három évvel később a Creed is megkapta a folytatását, jövőre pedig már a harmadik rész érkezik, időközben azonban egy újabb Rocky-szál is elindult: Drago címmel spin-offot kapott a spin-off. A tervezett film a Dolph Lundgren Ivan Dragójáról és annak fiáról szól majd. A karakter először az 1985-ös Rocky IV-ben tűnt fel, majd felbukkant a Creed 2-ben is.

A Drago a jelek szerint azonban nem megy olyan simán, mint a Creed: Stallone egy azóta törölt Instagram-bejegyzésben fakadt ki a sorozat producerére, Irwin Winklerre, aki egyszerűen kihagyta őt a projektből. Hiába maga Stallone alkotta meg a sorozatot és Rocky karakterét, a korábban Hollywoodra jellemző módon a jogok felett mégsem ő rendelkezhet, hanem a film producere. „MÉG EGYSZER, SZÁNALMAS 94 éves PRODUCER és AZ Ő ÖNZŐ, SEMMIREKELLŐ FIA, ismét leszedegeti, ami egy másik csodálatos karakter CSONTJÁN MARADT” – szólt a posztja. Hozzátette: ha rajta múlna, soha nem engedte volna, hogy a kapzsiság jegyében így kizsigereljék a szériát; ami már csak azért is érdekes, mert ő maga hat filmben és két spin-offban játszott közre.

Meglepő módon nem más lépett közbe Stallone érdekében, mint a korábban a rosszfiút alakító Dolph Lundgren: közleményében azt írta, a Dragonak egyelőre se jóváhagyott forgatókönyve, se rendezője, sem pedig egyéb megkötött szerződése nincsen, ő maga pedig meg volt győződve róla, hogy Stallone valamilyen formában – színészként vagy producerként – részt vesz a projektben. Úgy fogalmazott: kapcsolatban áll Mr. Balboával – azaz Stallonéval –, úgyhogy a rajongók lazíthatnak. Ez alapján várhatóan sikerül megegyezniük, így tovább folytatódhat a soha véget nem érő franchise.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk