A Star Wars legidegesítőbb figurája George Lucas kedvence. Na, ki ő?

  • Szabó Ádám
  • 2019. április 19.

Mikrofilm

A rajongók és a színész életét is megkeserítette, de ő odáig van érte.

Nemrég fejeződött be a Star Wars Celebration nevű rajongói rendezvény Chicagóban, ahol többek között bemutatták a legújabb epizód előzetesét, és több érdekességet is megtudhattunk a filmről – például a címét: The Rise Of Skywalker.

Nemcsak a befejező rész színészei és alkotói tették tiszteletüket az eseményen, egy videóüzenet formájában maga George Lucas is beköszönt, és alaposan meglepte a rajongókat: az idén 20. évfordulóját ünneplő Baljós árnyakat az egyik kedvenc Star Wars-filmjének, Jar Jar Binkset pedig legkedvesebb karakterének nevezte.

Jar Jar a rajongók, a nézők, a kritikusok és gyakorlatilag mindenki szerint

a Star Wars univerzum legnagyobb szégyenfoltja

– olyan mélypont, melyet talán csak A klónok támadása gejl romantikus jelenete tudott alulmúlni.

A figurát a Disney-mesék Goofyja inspirálta; megvalósítása filmtörténeti szempontból is jelentős próbálkozásnak számított, hiszen ő volt az egyik első, teljes egészében CGI technológiával készült beszélő figura egy élőszereplős filmben.

Lucas videóüzenetében megemlékezett a Jar Jart játszó Ahmed Best alakításáról, valamint az animációért felelős ILM csapatáról is. Előbbi Lucasszal ellentétben nem őriz szép emlékeket a figuráról: heves kritikák és gúnyos megjegyzések mellett halálos fenyegetéseket is kapott a film miatt.

Ahmed Best, Jar Jar megformálója

Ahmed Best, Jar Jar megformálója

Fotó: Wikipédia

 

A zaklatások nemcsak karrierjét, de mentális egészségét is megviselték – egy tavalyi bejegyzésében a színész azt írta, még ma is nehéz felidéznie, mit kellett átélnie Jar Jar miatt.

Ha nagyon hiányolta már ezt a karaktert, itt visszanézheti az összes filmbeli jelenetét:

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?