A tévében "támad" Butch Cassidy és a Sundance kölyök

  • narancs.hu
  • 2021. október 11.

Mikrofilm

Cseles módon használják fel Paul Newman és Robert Redford kultuszát.

Tévésorozat készül Butch Cassidy és a Sundance kölyök kalandjaiból. A mostanában uralkodó trenddel ellentétben ezúttal mégsem az történik, hogy egy régi klasszikusról igyekszenek úgy lehúzni még egy bőrt, hogy sorozattá adaptálják. Vagyis nem egészen: a Stone Village Television ugyanis a hírek szerint nem George Roy Hill 1969-es klasszikusát, hanem a valódi vadnyugati fenegyerekek életét adaptálják majd vászonra. Ne legyünk azonban naivak, a többség még mindig inkább Paul Newman és Robert Redford alakításában ismeri a figurákat, mint a valódi személyükről: a Butch Cassidy név alatt Robret LeRoy Parker, a Sundance kölyök mögött pedig Harry Alonzo Longabaugh rejtőzik.

A sorozat hivatalosan Charles Leerhsen Butch Cassidy: The Story Of An American Outlaw című könyvének adaptációja lesz, azaz a készítők úgy lovagolhatják meg Redfordék hírnevét, hogy egy centet sem kell fizetniük a kultfilm jogaiért. Előzetesen minden esetre „eddig még nem látott drámát és romantikát” és olyan „elképesztő finálét” ígérnek, amelyet a moziban sem láthattunk. A sorozatra egyelőre egyetlen csatorna vagy streamingplatform sem csapott le, de csodálkoznánk, ha gazda nélkül maradna – már csak a két jóvágású főszereplőt kell megtalálniuk.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk