Az HBO-nál folytatja a Szarvasbébi alkotója

  • narancs.hu
  • 2024. június 28.

Mikrofilm

Richard Gadd következő sorozata, a Lions (Oroszlánok) két testvér négy évtizedig tartó kapcsolatát dolgozza fel.

Hiába aratta az év egyik legváratlanabb sikerét a Szarvasbébi című felkavaró műsor a Netflixen, főszereplő-alkotója, a standup-komikus Richard Gadd következő sorozatával az HBO-ra szerződött le. A Lions így a Maxra, valamint a BBC-re érkezik majd.

Az új sorozat két, terhelt viszonyú testvért mutat be. Niall és Ruben rég eltávolodtak egymásról, ám utóbbi egyszer csak feltűnik előbbi esküvőjén, erőszaktól sem mentes konfliktusokat okozva. Egészen a 80-as évekig utazunk vissza az időben, hogy megismerjük, a tinédzserkortól kezdve hogyan alakult kapcsolatuk. Közben a szinopszis szerint számtalan jó, rossz, szörnyű, vicces, ideges és embertpróbáló jelenetnek lehetünk tanúi. A sorozat végső soron arra keresi a választ, mit jelent embernek lenni.

Egyelőre nem tudni, Gadd ezúttal is főszerepet vállal-e az epizódokban, de íróként, rendezőként és producerként mindenképpen visszatér. „Megrendelni az HBO gyűjteményes Maffiózók, Drót és Oz sorozatait, és az elejétől fogva végignézni őket – ezek gyerekkorom legboldogabb pillanatai közé tartoztak. Azóta álmodozom arról, hogy az HBO-val együtt dolgozzak és én is az ikonikus programkínálatuk részévé váljak” – fogalmazott közleményében. Az HBO ugyancsak örömmel fogadta Gadd csatlakozását, míg a BBC kiemelte a Lions bátor és egyedi történetmesélését és azt, milyen remek példát mutat a műsor abból, hogyan lehet felhasználni a skót helyszíneket a hasonló sorozatokban.

A Szarvasbébiben Gadd egy bántalmazó, zaklató kapcsolat hol vicces, hol vérfagyasztó krónikáját mutatta be. A rajongók azonban hamar megtalálták, akiről az őt molesztáló nőt mintázta. Fiona Harvey cserébe 170 millió dollárra perelte be a Netflixet; nem tudni, ez szerepet játszik-e abban, hogy Gadd új otthont keresett következő sorozatának. Karrierjét és a Szarvasbébit ebben a cikkünkben mutattuk be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk