Az HBO nem gyárt több saját tartalmat Magyarországon és Európa nagy részén sem

  • narancs.hu
  • 2022. július 4.

Mikrofilm

Összeolvadás, költségfaragás a magyarázat. Amit elkezdtek, azt még befejezik.

Az HBO saját fejlesztésű tartalmai a Discovery és a WarnerMedia összeolvadásával járó, beütemezett költséglefaragás áldozatai lesznek - írja a hvg.hu.

A lap szerint a jövőben nem gyárt saját produkciót a dán, a svéd, a norvég és a finn piacot lefedő HBO Nordics, a többek között a magyar, a cseh, a román, a lengyel, a szerb tartalmakért felelős HBO Central Europe, és nem készülnek holland, illetve török saját produkciók sem. Ezen kívül néhány már meglévő tartalmat is eltávolítottak az HBO Max platformról, itthon például A Besúgót.

A Warner Bros. Discovery szóvivője a Varietynek elmondta, hogy az HBO Maxot és a discovery+ csatornát egy globális streamingszolgáltatás alá fogják beterelni, ezért felülvizsgálják a már meglévő tartalmakat.

"Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy az HBO Maxról korlátozott mennyiségű eredeti műsort eltávolítunk, valamint az északi és közép-európai országokban megszüntetjük a saját produkciók gyártását" - tette hozzá a szóvivő.

Az HBO-nak továbbra is lesz lehetősége, hogy helyi tartalmakat vásároljon az online platformjára. A már gyártás alatt lévő, illetve néhány, már korábban elfogadott produkciót még elkészíthet az HBO.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk