Az Oscar-díja után drámában játszik Cillian Murphy

  • narancs.hu
  • 2024. március 26.

Mikrofilm

Bányászat, korrupt szakszervezeti vezető, gyilkosság és bosszú – mindez ráadásul igaz történeten alapszik!

Ahogy az lenni szokott, az Oscar-díj még a befutott színészek előtt is új perspektívákat nyit meg. Az Oppenheimerért díjazott Cillian Murphy nemsokára egy valós történeten alapuló film főszerepét játszhatja.

A Blood Runs Coal című mozi Mark A. Bradley hasonló című tényregényének adaptációja, amely a ’60-as évek Pennsylvániájában játszódik és a bányászokról szól.

 
Fotó: CNN
 

 

A szakszervezetüket egy Rony Boyle nevű férfi vezeti, aki a leírások alapján igazi, filmbe illő rosszfiúnak tűnik: a tagdíjat zsebre vágva nagyvilági életet él, privát helikopterrel utazik, és mit sem törődik a munkásokkal és az őket érintő súlyos balesetekkel. Ezt elégeli meg egy Jock Yablonski nevű bányász, aki elindul a szakszervezeti választáson. Boyle azonban nemcsak csaláshoz folyamodik, hogy megtarthassa tisztségét, de meg is gyilkoltatja a kihívóját, sőt, annak feleségét és lányát is. A merénylet elől azonban megmenekülnek Yablonski fiai – ezek egyikét alakítja Murphy, aki igyekszik bosszút állni és közben megreformálni a bányász szakszervezetet.

A történetből 1986-ban már készült film: A hatalom megfizetben többek között Charles Bronson, Ellen Burstyn és a fiatal Keanu Reeves is feltűnt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk