Fesztiválszereplése óta először lesz látható moziban a Fanni kertje

  • narancs.hu
  • 2024. március 28.

Mikrofilm

Április 4-én közönségtalálkozó követi a dokumentumfilm vetítését a Toldi moziban.

Az alkotás első hazai fesztiválszereplése óta először lesz látható a Fanni kertje április 4-én a budapesti Toldi moziban. A transz tinédzser és a hajléktalan férfi történetét bemutató magyar és nemzetközi fesztiváldíjas dokumentumfilm vetítését közönségtalálkozó és tematikus beszélgetés követi.

„A Fanni kertje egy kimondottan személyes emberi sorsokat bemutató, izolált világban játszódó film, mégis a szereplők élethelyzetén keresztül sok mindent elmond a mai Magyarországról”

– mondja Somogyvári Gergő, a film rendezője, aki szerint bár a transzneműség és hajléktalanság talán nem mindennapos problémáink, „mégis fel kell ismerni, hogy nem csupán marginális csoportok sorsáról és jogainak sérüléséről van szó”.

Az április 4-i vetítés után Gyárfás Dorka újságíró beszélget az alkotókkal, a főszereplővel és a meghívott szakértővel, Föglein Karola szexuálpszichológussal. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program egy vetítéssorozat része, amely a Háttér Társaság együttműködésével valósul meg. A budapesti Toldi mozi után júniusban Szegeden, júliusban pedig Salföldön lesz megtekinthető a Fanni kertje, amit várhatóan április végén – a nagy érdeklődésre való tekintetten – a Cirko-Gejzír Moziban is láthat majd a közönség. Emellett ősszel két pszichológusoknak és szülőknek rendezett szakmai programon is vetítik az alkotást.

A Fanni kertje a 20. Verzió Filmfesztivál magyar versenyszekciójának győztese és a fesztivál közönségdíjasa, emellett elnyerte a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál dokumentumfilmes különdíját. A filmet hazai támogatás nélkül, magyar-horvát-román koprodukcióban készítette a New Retina Productions, a film gyártója és magyarországi forgalmazója.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?